Marija Pejčinović Burić: Croația susține ferm integrarea europeană a Republicii Moldova și va pleda pentru extinderea Uniunii Europene

Croația susține ferm procesul de integrare europeană a Republicii Moldova și va pleda pentru extinderea Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Croaţia Marija Pejčinović Burić, Președintele în exercițiu al Consiliului de Miniștri al Consiliului Europei, în cadrul întrevederii cu șeful diplomației moldovenești, Tudor Ulianovschi. 

Cei doi oficiali au efectuat un schimb larg de opinii pe marginea cooperării bilaterale, în special, pe valorificarea platformei Comisiei interguvernamentale moldo-croate pentru integrarea europeană, care urmează a se întruni în iulie 2018 la Chișinău, precum și prioritățile viitoarei președinții a Consiliului Uniunii Europene (în perioada ianuarie-iunie 2020).   

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a exprimat interesul în dinamizarea dialogului politic bilateral şi în relansarea vizitelor atât la nivel înalt, cât şi la nivel de ministere de externe. 

La rândul său, omologul croat a evidenţiat caracterul avansat al relaţiilor moldo-croate, reiterând angajamentul şi determinarea pentru aprofundarea relaţiilor bilaterale și împărtășirea expertizei de integrare europeană.

În contextul discuțiilor privind prioritățile Președinției croate a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei a fost apreciat nivelul parteneriatului bilateral și evocată necesitatea depășirii crizei actuale a Organizației.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu