Marian Lupu: "Susţinerea şi ocrotirea familiilor este şi va fi prioritatea guvernării"

Embed:

Susţinerea şi ocrotirea familiilor este şi va fi prioritatea guvernării. Iar în acest sens vor vi identificate soluţii noi pentru ca soțul și soția să rămână împreună în Moldova, pentru educația și protecția copiilor. Acesta este mesajul transmis locuitorilor din Ungheni de către preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu. 

În discuțiile cu studenții și colectivul didactic de la Colegiul de Medicină din Ungheni, Marian Lupu a subliniat, că "doar prin apropiere de UE vom moderniza sectoarele vitale pentru societate și pentru protecția familiei. Așa vom avea resurse mai mari, pe care să le folosim pentru îngrijirea și ocrotirea familiilor, pentru creșterea salariilor, inclusiv în medicină".

"E adevărat că avem încă multe eforturi de făcut pentru modernizarea spitalelor și dispensarelor, pentru motivarea personalului medical. Guvernul înțelege importanța medicinei și ia măsuri în această direcție. Ca dovadă, fondul de salarizre în medicină au crescut de la 1 iulie cu circa 20%, iar accentul s-a pus pe veniturile tinerilor rezidenți. Pentru ca acest sector să progreseze, e nevoie însă ca întreaga țară să se dezvolte, iar cel mai sigur drum spre progres e drumul european", a argumentat Marian Lupu.

Şi la Ungheni în cadrul Caravanei europene a PDM au apărut doi provocatori, trimiși probabil de vreo grupare disctructivă, care nu are nici propriile mesaje, nici alte soluții pentru a ieși în evidență. Partidul Democrat detestă asemena metode de a submina campania sa pro-europeană și cheamă potențialii concurenți poltici să devină rezonabili și să respecte normele de comportament legal și civilizat.

Campania "Împreună suntem mai puternici", desfășurată de PDM în toate raioanele țării pe parcursul lunii septembrie, are ca obiectiv promovarea valorilor europene în Republica Moldova și a opțiunii de integrare europeană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu