Marian Lupu s-a lansat în campania prezidențială: Sunt susţinător convins al integrării europene (FOTOREPORT)

Embed:

Candidatul PDM la funcţia de preşedinte, Marian Lupu, s-a lansat în campania prezidențială. El a ales un loc special pentru asta și anume Universitatea care l-a marcat în formarea lui ca lider. El crede că obiectivul major de creare a locurilor de muncă bine plătite și cel de de dezvoltare a sectoarelor cu potenţial poate fi oferit numai de integrarea europeană.

La evenimentul de lansare în campanie, Marian Lupu a venit împreună cu soţia sa, Victoria, şi cu tatăl său, profesorul universitar Ilie Lupu. În cadrul discursului, candidatul PDM a declarat că doar datorită procesului de integrare europeană Moldova va avea o economie mai puternică.

"Nici o altă acţiune nu va avea un impact pozitiv asupra vieții oamenior mai mare, decât aderarea la UE. Dacă ne unim forţele pentru integrarea europeană, calea noastră către un viitor mai bun în special pentru tineri devine una clară", a declarat Lupu.

Marian Lupu a punctat şi câteva dintre priorităţile sale pentru mandatul de şef al statului:

"În calitate de preşedinte ales al ţării voi crea o noua structură – o comisie internaţională, compusă din personalităţi cunoscute din Europa, pentru a investiga corupţia de la guvernare în Moldova şi pentru a face sugestii concrete cum poate fi eradicat acest fenomen. Nimeni nu va îndrăzni să ignore obligaţiile de a servi intereselor publice și să facă avere ilegală din funcția pubică".

Candidatul PDM susţine că va încuraja dezvoltarea agriculturii şi a industriei şi va insista asupra creării noilor instituţii de învăţământ cu tehnologii moderne, pentru ca tinerii să aibă acces la locuri de muncă, aici, în Moldova.

"Marian Lupu este economist de profesie şi înţelege foarte bine că viitorul Moldovei este lângă Occident. Pentru asta însă trebuie să muncim", a specificat gricultorul, Ghenadie Munteanu.

"Marian Lupu a venit cu valorile pe care le împărtăşeşte să dea dovadă că în Moldova există un alt model de lider politic, unul cult, unul care ştie ce înseamnă bunul simţ nu numai din auzite", a menţionat preşedintele Organizaţiei de Femei a PDM din Chişinău, Monica Babuc.

"Consider că în ţara noastră există o persoană, care se deosebeşte cu mult faţă de altele prin intelectul său, prin experienţa pe care o are şi prin calificare sa. Această persoană este Marian Lupu", a relatat preşedintele Ligii Studenţilor Democraţi din cadrul USM, Alina Alexei.

Marian Lupu a ales să se lanseze în campanie la Universitatea de Stat din Moldova, acolo unde a devenit economist şi de unde a pornit în viaţa profesională. El a participat şi la şedinţa Senatului USM dedicată celei de-a 70-a aniversări de la fondarea instituţiei.

"USM oferă cunoştinţe şi perspective. Acest lucru m-a ajutat foarte mult în viaţă, în carieră, m-a ajutat foarte mult în formarea civică şi ca personalitate. Dacă aş compara USM cu o navă, atunci ea este nava amiral a flotei care se numeşte sistemul de învăţământ superior din Moldova", a zis Marian Lupu.

Marian Lupu a absolvit Facultatea de Economie a USM în 1987.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu