Marian Lupu: Promovarea parcursului european, singura cale de dezvoltare a ţării

Embed:

Drumul european al Moldovei este unul fără alternativă, iar societatea şi clasa politică de la Chişinău trebuie să fie unite în realizarea reformelor de integrare în UE. De această părere este candidatul Partidului Democrat la prezidenţiale, Marian Lupu, care susţine că promovarea parcursului european este singura cale de dezvoltare a infrastructurii economice şi sociale din ţară. 

Liderul PDM a declarat că prin lansarea, în această lună, a campaniei "Împreună suntem mai puternici" formaţiunea îşi propune să susţină Guvernul în demersurile sale proeuropene. Marian Lupu spune că oamenii trebuie să afle cât mai multe despre beneficiile implementării Acordului de Asociere cu UE.

"Le explicăm că integrarea europeană înseamnă investiţii, locuri de muncă bine plătite, înseamnă comerţ, exporturi, venituri bugetare. Integrarea europeană este ideea unui stat de drept, unei justiţii corecte, profesionale", a declarat candidatul Partidului Democrat la prezidenţiale.

Marian Lupu susţine că următorul pas în procesul de integrare în UE este obţinerea statului de ţară-candidat:

"Este un moment foarte important că în ultimii ani de zile, în Republica Moldova, s-a cristalizat, s-a statornicit această viziune privind vectorul european de dezvoltare a ţării. La toate întrevederile pe care le-am avut, văd un mesaj sincer, de sprijin pentru viitoarea integrare europeană a ţării noastre, iar acest sprijin nu este doar unul politic, noi avem fonduri considerabile."

Liderul PDM mai spune că pentru a atinge obiectivele integrării europene societatea trebuie să fie unită, iar disensiunile interne evitate.

"Este necesară o conjugare a clasei politice, a tuturor formaţiunilor, a autorităţilor publice, care susţin această prioritate pentru Moldova, doar aşa vom reuşi să eliminăm din spaţiul informaţional, mediatic toate speculaţiile, minciunile şi dezinformarea", a precizat Lupu.

Luna trecută, şi premierul Pavel Filip a făcut apel către cetăţeni, societatea civilă şi partide să-şi consolideze eforturile şi să contribuie la construcţia Moldovei europene. Şeful executivului a precizat că doar aşa vor putea fi depăşite consecinţele crizelor anterioare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu