Marian Lupu: Problemele din Educație vor deveni o prioritate națională

Embed:

Problemele din Educaţie vor deveni o prioritate naţionale. Asigurarea a fost făcută de candidatul PDM la funcția de președinte al țării, Marian Lupu, şi a fost făcută în prezența a mai bine de 100 de angajați în domeniul învățământului din oraşul Sângerei. 

În debutul întâlnirii, Marian Lupu a ținut să felicite toți lucrătorii din domeniul educației cu prilejul Zilei Internaționale a Profesorului, marcată pe 5 octombrie, dorindu-le sănătate și rezultate frumoase în activitatea profesională.

"Pentru mine este o sărbătoare de suflet – părinții mei au fost cadre didactice, soția mea e cadru didactic, eu însumi am avut parte de profesori buni și de șansa de a studia. Doresc tuturor profesorilor din Republica Moldova multă sănătate, viață mai bună și succese profesionale. Vom face mai mult pentru educație, fiindcă educaţia e temelia pentru succesul unei naţiuni", a spus președintele PDM.

Participanții la întâlnire au profitat de ocazie și au abordat multiplele probleme cu care se confruntă – salarizarea cadrelor didactice, calitatea curriculei educaționale.

Marian Lupu a spus că va susține profesorii, fiindcă "educația de bază vine din școală, iar profesorii trebuie motivați". În context, Marian Lupu a remarcat că, Guvernul a mărit salariile în educație cu 8,6% începând cu 1 septembrie, însă personal va susține, în calitate de președinte, un plan de motivare, special dedicat cadrelor didactice.

Marian Lupu a mai spus că, dacă va primi susținerea oamenilor, va cere Ministerului Educației un program de acțiuni, cu obiective și termene precise, care să combată abandonul școlar și va susține crearea unor centre de excelență în care copii cu talent să poată primi pregătirea de care au nevoie.

Președintele PDM a mai subliniat faptul că drumul european este cel care poate aduce Moldovei progrese mai rapide și în domeniul educației.

"Dumneavoastră ca profesori înțelegeți bine valoarea acestei opțiuni pentru țara noastră și înțelegeți că nu mai putem irosi timpul cu ezitări. Vă asigur că eu nu voi ezita și, din poziția de președinte, voi împinge țara înainte pe acest drum. Cu cât mai repede, cu atât mai bine", a punctat Marian Lupu.

Președintele PDM a avut și o întâlnire cu liderii de întreprinderi și instituții din Sângerei, în cadrul cărora au fost discutate soluțiile pe care le văd aceștia la problemele cu care se confruntă raionul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu