Marian Lupu prevede două mari pericole pe plan intern pentru Moldova (VIDEO)

Embed:

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat în ultimele minute ale emisiunii Farbrika că are două temeri faţă de ceea ce s-ar putea întâmpla în Republica Moldova în perioada ce urmează. Deputatul a făcut referire la incapacitatea de a forma un nou Guvern, iar peste câteva luni o altă piedică - un impas în alegerea preşedintelui ţării.

"Voi menţiona două mari pericole de ordin intern: primul şi cel mai important este, să nu dea Domnul, incapacitatea de a realiza exerciţiul de formare a majorităţii parlamentare şi învestire a Guvernului. Nici nu examinez o asemenea cale, o văd imposibilă, pentru că am zis că nu facem alianţe de stânga şi nu întoarcem cursul european al ţării, şi nu admitem alegeri anticipate care nu sunt mai puţin periculoase pentru Republica Moldova. Asta înseamnă că noi trebuie să depăşim acest pericol, să rezolvăm această problemă, una care trebuie rezolvată pe termen scurt", a spus liderul Marian Lupu.

"Cel de-al doilea pericol care ne paşte pe termen mediu este alegerea preşedintelui ţării. Odată depăşită criza politică acum, ne mai aşteaptă o altă încercare peste patru luni de zile. Suntem obligaţi să calculăm bine soluţii pentru etapa a doua, care să ne asigure numărul necesar de voturi pentru a alege şeful statului. Haideţi să nu ne jucăm. În patru luni de zile câte ne-au mai rămas, nu este posibilă modificarea Constituţiei, nici în Parlament, nici pe cale de referendum. Înseamnă că în luna martie ne vom alegere preşedintele cu 61 de voturi, aşa cum prevede legea", a adăugat Lupu.

PUBLIKA.MD aminteşte că astăzi, după votul de neîncredere exprimat Guvernului Streleţ, Partidul Democrat din Moldova a invitat la dialog partidele proeuropene și deputații neafiliați, pentru a crea cât mai rapid o majoritate parlamentară. 

PDM invită la dialog partidele proeuropene. REACȚIA PLDM, PL și PPEM

Iar preşedintele Parlamentului a anunţat deja ziua şi ora în care vor demara primele negocieri pentru formarea noului Guvern.

Andrian Candu anunță ziua și ora când vor avea loc primele consultări între partidele proeuropene

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu