Marian Lupu: Partidele proeuropene trebuie să înceapă negocierile chiar de mâine

Partidele proeuropene trebuie chiar de mâine să înceapă negocierele pentru crearea unei majorităţi, care va asigura o guvernare stabilă. Îndemnul a fost făcut de preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, în cadrul şedinţei Legislativului, în care a fost adopată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ.

"Propunem că începând chiar cu ziua de mâine, partidele pro europene să se aşeze la masă negocierilor, iar în cel mult o săptămână să avem o nouă majoritate politică, de dată asta una stabilă, care să poată asigura şi o guvernare stabilă. PDM este gata să negocieze zi de zi, ceas de ceas, în aşa fel încât în câteva zile să avem finalizată nouă alianţa şi noul Guvern. Noi suntem orientați către un proces rapid, constructiv de dialog și de negocieri", a precizat Marian Lupu în discursul său.

Totodată, democratul speră că PLDM va da dovadă de maturitate şi va participa la procesul de reformare a alianţei, pentru a nu pune în pericol parcursul european al Moldovei.

"Vom contacta colegii din toate partidele proeuropene, deputații neafiliați, toți cei care susțin parcursul european al țării, ca deja mâine să ne așezăm la masa de tratative. Avem cel puțin 55 de voturi pentru formarea unei majorități parlamentare viabile, lucrative și stabile. Aşa vom arăta că suntem politicieni maturi şi serioşi", a declarat Marian Lupu. 

Totodată, liderul PDM s-a expus şi asupra planurilor de viitor ale formaţiunii.

"PDM nu va face alianţa de stânga şi nici nu va acceptă că parcursul european al Republicii Moldova să fie deturnat! Sub nici o formă şi sub nici o colaborare politică. PDM va participa doar la formarea unei alianţe pro europene, cu partidele care înţeleg că pentru ţară noastră e vital să rămână pe calea europeană", a mai spus Marian Lupu.

PUBLIKA.MD aminteşte că Republica Moldova a rămas fără Guvern după ce Executivul condus de Valeriu Streleţ a fost demis, astăzi, de Parlament.

Preşedintele PDM, Marian Lupu și eurodeputatul Andi Cristea vor fi invitaţii emisiunii Fabrika din această seară.

Împreună cu realizatorul Alexei Lungu şi analistul media Cristian Tabără, politicienii vor discuta despre situaţia actuală din ţară, dar şi despre moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Nu rataţi ediţia specială a emisiunii "Fabrika", care va începe la ora 21:30 şi va dura până la ora 23:00.

Emisiunea poate fi privită ONLINE pe LIVE/PUBLIKA.MD

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu