Marian Lupu: Lista electorală a PD va fi stabilită de alegători

Embed:

Lista electorală a PD va fi stabilită de alegători. Anunţul a fost făcut de preşedintele formaţiunii, Marian Lupu, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Am decis sa nu mai amânam votul uninominal şi facem această metodă la nivel de partid. Cred că aceasta abordare e una corectă, deoarece orice reformă trebuie să înceapă din propria ogradă. Dacă unii în ţara noastră nu doresc să lase puterea din mâini, noi o oferim cetăţenilor. Sunt sigur de capacităţile cetăţenilor. Îmi exprim deplina convingere că votul direct pentru selecatrea candidaţilor pentru lista electorală va fi una de succes", a declarat Marian Lupu.

Liderul PD crede că noua metodă de alegeri va schimba sistemul politic din ţară.

"Pentru mine nu ar fi fost o problemă să formez o listă de 500 de oameni destoinici, însă probabil că eu şi ceilalţi colegi avem o altă viziune privind noţiunile de democratizare a sistemului politic din ţară. De această dată îi voi lăsa pe simpatizanţii partidului, pe cetăţeni, să aleagă în mod direct componenţa aceastei liste. Suntem un partid care ţine cu oamenii", a mai zis oficialul.

Marian Lupu dă asigurări că metoda este o premieră absolută pentru Moldova, totodată fiind şi o reformă a interiorului partidului.

"PD începe astăzi din interior această reformă. Le dăm cetăţenilor posibilitata să aleagă candidaţii partidului care vor intra pe listele electorale în acest an. Această cale este unică şi în premieră pentru Moldova", a spus liderul democrat.

De asemenea, preşedintele PD a ţinut să menţioneze că o comisie specială, va monitoriza întreg procesul, iar din 28 septembrie, cetăţenii îşi vor putea înainta candidaţii favoriţi.

"Am instituit o comisie electoarală internă de partid care va monitoriza procesul propus. De azi, ne deplasăm în ţară ca să informăm oamenii despre faptul că vor putea merge la sediile din localitate şi vor putea să-şi exprime opinia în mod direct. Această procedură de formare conform acestui nou model trebuie să fie cunoscută de toţi pentru a asigura caracterul larg şi participativ pentru ziua de 28 septembrie", a concluzionat Lupu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu