Marian Lupu, la şedinţa Comisiei privind Inegalitatea. Subiectele discutate la întrunire

Embed:

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, în calitatea sa de vicepreședinte al Internaționalei Socialiste (IS), a participat la ședința Comisiei privind Inegalitatea, structură din cadrul IS, care s-a întrunit la Bruxelles pe 4 iunie.

La şedinţă au fost incluse subiecte actuale precum conturarea planului de acţiuni privind diminuarea inegalităţilor econimice la nivel național, regional și la nivelul economiei mondiale.

Comisia a fost prezidată de către Elio Di Rupo, ex-prim-ministrul Belgiei, liderul Partidului Socialist cu participarea lui George Papandreou, prședintele IS și ex-prim-ministru al Greciei, Luis Ayala, Secretarul Geneal al IS, Eero Heinaluoma, ex-speaker al Parlamentului finlandez, Ricardo Lagos, ex-președinte al Republicii Chile, Richard Parker, profesor de economie și politici publice la Universitatea din Harvard, ex-consilierul senatorului Kennedy, președinte ADA (Americans for Democratic Action), precum și alți colegi repezentanți ai instițuiilor publice naționale și regionale.

În calitatea de vicepreședinte al IS responsabil pentru Europa de Est și spațiul CSI, Marian Lupu a făcut o prezentare generală a situației social-economice din regiune. 

La ședință au fost discutate noile provocări la adresa economiei mondiale precum și factorii care duc la creșterea și mai mare a inegalităților economice.

Au fost puse în discuție subiecte legate de justiția socială, sănătate, schimbările climaterice, migrația, nivelul educației la nivel regional și mondial precum și un șir de alte subiecte de actualitate internațională.

În cadrul reuniunii Consiliului IS, care se va întruni la începutul lunii viitoare la Geneva, Comisia privind Inegalitatea va avea din nou o ședință în care va definitiva documentul ce va fi prezentat partidelor membre din cadrul IS, ca reper, soluție și plan de acțiuni în vederea diminuării inegalităților economice mondiale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu