Marian Lupu la Masleniţa: Nu am păcătuit în faţa colegilor din Alianţă

Embed:

Reprezentanţi ai comunităţilor slave din Moldova au marcat, astăzi, ultima zi a sărbătorii tradiţionale, Masleniţa, care, potrivit legendei, semnifică sfârşitul iernii. La eveniment a participat şi preşedintele interimar, Marian Lupu, care a fost întâmpinat cu pâine şi sare, dar şi cu tradiţionalele clătite.

Lupu a lăudat gospodinele pentru clătite gustoase, pregătite bine, dar nu a uitat să spună câteva cuvinte bune şi despre soţie. El a împărţit şi autografe, unul dintre care a fost pentru un cetăţean norvegian, care a venit să vadă cum se veselesc oamenii din Moldova.

În ultima zi a festivalului, participanţii au ars, conform ritualului, momâia care semnifică Masleniţa.

Sărbătoarea "Masleniţa" mai este numită şi Ziua Iertării. Creştinii ortodocşi îşi cer iertare unul de la altul, pentru a-şi răscumpăra păcatele înainte de a intra în Postul Paştelui. Asta a făcut şi Marian Lupu.

"Am cerut iertare la toţi, de la toţi cetăţenii inclusiv. Clasa politică are pentru ce să-şi ceară iertare în faţa societăţii", a declarat preşedintele interimar. Acesta a mai adăugat însă că de la colegii din Alianţă nu şi-a cerut iertare, deoarece nu crede că a păcătuit cu ceva în faţa lor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu