Marian Lupu: În PD nu există boieri şi iobagi, toţi sunt răzeşi

Embed:

''În Partidul Democrat nu există boieri şi iobagi, există doar răzeşi''. Declaraţia îi aparţine preşedintelui formaţiunii, Marian Lupu, şi a fost făcută în cadrul unei ediţii speciale la Publika TV. Politicianul a mai meţionat că un partid nu se poate menţine mult timp pe arena politică doar datorită unei personalităţi notorii, ci cât mai multe persoane trebuie să fie ''locomotivele'' unei formaţiuni politice.

''Republica Moldova are nevoie de partide serioase, stabile, care nu sunt bazate pe un singur om, dar sunt de tip european. Noi susţinem schimbarea generaţiilor, când cineva trebuie să plece, să plece. Partidul nu lucrează pentru mine, ci eu lucrez pentru partid. Puterea îţi este dată petru un alt scop. În PD nu există boieri şi iobagi, cam toţi sunt răzeşi'', a declarat preşedintele PD.

Politicianul a precizat că alegerile primare, care vor fi organizate de formaţiunea pe care o conduce, vor avea scopul de a reforma sitemul electoral existent.

''Deputaţii trebuie să fie mult mai aproape de oameni. Cetăţenii trebuie să aibă o influenţă mai puternică. Sistemul actual limitează acest drept. Listele electorale se formau în birourile preşedinţilor de partid. Unii porneau de la principiul de loialitate, relaţii personale. Am făcut un pas, am dat dovadă de flexibilitate. Suntem siguri că s-ar reforma sistemul existent'', a precizat politicianul.

Marian Lupu mai spune că la aceste alegeri vor participa zeci de mii de oameni, dar se aşteaptă şi la provocări.

''Am decis să ne asumăm riscuri de contracarare a eventualelor provocări sau acţiuni de rea credinţă. Însă să fiţi siguri că vom asigura intelegent şi corect acest exerciţiu. Oamenii din sate se cunosc, comunităţile nu sunt atât de mari. Eu nu am niciun fel de temeri. Calitatea acestei liste va fi net superioară în comparaţie cu experienţa noastră din anii trecuţi'', a mai spus Lupu.

Potrivit liderului PD la alegerile primare organizate de formaţiune, vor putea participa nu doar membri de partid, dar şi neafiliaţi sau simpatizanţi. Aceştia vor putea propune de sine stătător o listă cu cinci nume. Totodată, politicianul a afirmat că va saluta deciziile altor partide de a utiliza acest model nou pentru ţara noastră.

Publika.md aminteşte că, în cadrul unui briefing de presă, Marian Lupu a anunțat că alegătorii vor putea porpune candidații favoriți pe lista electorală a Partidului Democrat din data de 28 septembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu