Marian Lupu, în mijlocul atentatelor de la Bruxelles. Cum au reacționat deputații în momentele critice

Embed:

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, întors recent de la Adunarea Parlamentară Euronest, a vorbit despre evenimentele tragice de la Bruxelles.

La momentul deflagrațiilor, Marian Lupu se afla în sala de ședință a Parlamentului European, care se află la circa 200 de metri de stația metro Maelbeek, ce a fost lovită de patru explozii.

"Evident nu am avut de simțit în mod direct cele întâmplate. Doar am resimțit durerea, pe alocuri panica celor din oraș. Ne-au povestit colegii că se pregătea și că a fost contracarată o a treia tentativă, o posibilă explozie la gara Luxemburg, care era chiar în nemijocită vecinătate cu hotelul și subsolul Parlamentului European. Din fericire serviciile secrete au lucrat operativ. În jurul orelor 11:30-12:00, erau alertate toate serviciile de securitate din Parlamentul European. Președintele Parlamentului a dispus anularea tuturor activităților. În podifa acestei decizii, la ședința Biroului Permanent, de rând cu colegii adunării parlamentare, am decis ca ședința să aibă loc. Ea s-a ținut 2-3 ore după amiaza zilei de marți. A fost un gest de solidarietate cu colegii noștrii din Belgia”, a precizat Marian Lupu.

PUBLIKA.MD amintește că în urma atacurilor teroriste de la Bruxelles, circa 30 de persoane au murit, iar peste 230 au fost rănite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu