Marian Lupu: Implementarea Acordului de Asociere la UE este singura cale corectă pentru dezvoltarea Moldovei

"Implementarea prevederilor Acordului de Asociere la Uniunea Europeană este singura cale corectă pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Dacă vom merge înainte pe acest drum, vom avea în Moldova o economie dezvoltată ca să nu mai plece tinerii și să găsească aici locuri de muncă mai bine plătite, vom avem școli și spitale cu dotări moderne". Cu acest mesaj a venit liderul PDM către angajații Combinatului de vinuri de calitate Mileștii Mici din Ialoveni, unde astăzi a ajuns "Caravana Europeană".

Întrebat care este impactul implementării Acordului de Asociere cu UE, care e în vigoare de doi ani, Marian Lupu a menționat că deja sunt vizibile rezultatele directe: exporturile noastre pe piața UE au crescut, iar multe fabrici moldovenești, inclusiv Combinatul de vinuri din Mileștii Mici, trăiesc din exporturile către Uniunea Europeană.

Despre beneficiile integrării europene a discutat cu colectivul didactic de la Liceul Teoretic "Petre Ștefanuca" din Ialoveni.

Marian Lupu a reiterat că fondurile promise Republicii Moldova din UE vor fi mărite în perioada următoare.

"Guvernul României a deblocat împrumutul pentru Republica Moldova, iar prima tranșă de bani a ajuns în țară. Acestea sunt semne de încredere în Moldova, sunt semne că ne-am pornit pe drumul corect. Grație suportului european vom putea să facem și mai multe lucruri pentru infrastructură: mai multe drumuri asfaltate, mai multe instituții sociale renovate, mai multe rețele de apă și gaz", a adăugat liderul PDM.

Democrații și-au propus să popularizeze beneficiile integării europene în cadrul campaniei "Împreună suntem mai puternici", desfășurată în toate raioanele țării pe parcursul lunii septembrie.

Implementarea prevederilor Acordului de Asociere la Uniunea Europeană este unica cale corectă pentru dezvoltarea Republicii Moldova

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu