Marian Lupu: Fondul pentru subvenţionarea producătorilor agricoli va fi suplimentat cu 120 de milioane de lei

Embed:

Fondul pentru subvenţionarea producătorilor agricoli va fi suplimentat cu 120 de milioane de lei. Banii vor fi alocaţi din cadrul Programul European EMPARD. Anunţul a fost făcut de către liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, în cadrul unei întruniri avute cu reprezentaţii Asociaţiei Fermierilor.

Banii vor fi oferiţi în a doua jumătate a anului 2014 şi vor fi destinaţi pentru plantarea livezilor, viţei-de-vie, pentru construcţia serelor, frigiderilor şi a fermelor. De asemenea, din aceşti bani agricultorii îşi vor putea cumpăra tehnică agricolă.

Marian Lupu le-a promis agricultorilor că Parlamentul va adopta în curând lege ce le va permite să importe carburanţi:

"Am discutat despre proiectul legii de modificare a condiţiilor de import a produselor petroliere în Republica Moldova care oferă dreptul importul direct de producător a acestor produse strategice pentru propriile necesităţi. Am convenit cu eforturi comune să facem ca acest proiect elaborat de Ministerul Economiei să ajungă în parlament şi ne-am propus să-l votăm până la sfîrşitul acestei sesiuni".

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor, Valeriu Cosarciuc, susţine că cele 120 de milioane de lei sunt o salvare pentru agricultori, însă aceştia vor insista ca fondul să fie suplimentat cu încă 60 de milioane de lei.

"Am cerut organizaţiile din agricultură să fie suplimentat acest fond cu 200 de milioane şi vom continua să insistăm la această sumă. Am discutat şi despre fondul de subvenţionare şi mi s-a promis la această şedinţă ca fondul de subvenţionare să fie dublat adică să ajungem la peste un miliard de lei", a declarat Valeriu Cosarciuc.

Agricultorii au avertizat în câteva rânduri că, dacă revendicările lor nu vor fi satisfăcute, atunci vor ieşi din nou la proteste.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu