Marian Lupu: Este posibilă revizuirea tarifului la gaz pentru consumatorii finali

Embed:

Consumatorii casnici trebuie să plătească mai puţin pentru gaz, după ce ministrul democrat, Andrian Candu, a obţinut o reducere importantă a preţului de import. Despre asta a vorbit astăzi liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, cu angajaţii Centralei Electrice cu Termoficare nr. 2 din capitală.

Președintele PDM l-a felicitat pe colegul său de partid, vicepremierul Andrian Candu, pentru negocierea reușită a contractului cu Gazprom. Lupu crede că aceasta este o veste bună pentru toți cetățenii ţării: "Este posibilă revizuirea tarifului pentru consumatorii finali din data de 1 ianuarie 2015. Acest lucru va fi făcut cu acordul ANRE. Acest este posibil şi în condiţiile de relaţii complicate, dacă eşti un profesionist bun şi ai capacitatea să porţi negocieri. "

La rândul său, ministrul degrevat al Culturii, Monica Babuc, s-a întâlnit cu actorii Teatrului Naţional "Mihai Eminescu". Ea le-a vorbit artiştilor despre iniţiativele de dezvoltare a culturii. Printre ele şi implementarea, din 2015, a unui proiect-pilot  de finanțare a teatrelor în funcție de performanţele înregistrate.

"Teatrele trebuie să-şi demonstreze şi viabilitatea lor ca şi colective manageriale, să ştie să-şi organizeze munca aşa încât să fie atras publicul. Căutăm şi bani europeni care ar putea fi şi nişte suporturi substanţiale pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru actorii din ţară", a spus Babuc. 

Actorii s-au plâns de lipsa condiţiilor de activitate: 

"Am avut şi spectacole în care eram îmbrăcaţi de la piaţă, mâna a doua. Trebuie să investim în cultură dacă vrem să avem un viitor frumos, luminos", a spus actriţa Anişoara Bunescu.

"Cei care stau la masa guvernului să se întoarcă şi cu sufletul, nu numai cu privirea către cultură şi să voteze un buget mai adecvat, pentru că atât cultura, cât şi muzeele, teatrul, muzica, pictura sunt cei mai importanţi piloni, ambasadori, ai unei naţiuni", a afirmat Petru Hadârcă, directorul general al Teatrului Naţional. 

Din 1 septembrie 2014, angajaţilor din cultură le-au fost majorate salariile cu 20 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu