Marian Lupu, după consultările cu preşedintele ţării: E ultima tentativă de a atinge un consens (VIDEO)

Embed:

Este ultima şansă. Astfel califică liderul democraţilor, Marian Lupu, timpul limită dat de preşedintele ţării pentru a lua o decizie clară în proces de negocieri privind desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. Politicianul spune că fiecare parte şi-a reiterat din nou poziţia şi din această cauză carul nu s-a mişcat din loc.

"Dacă ar fi să cădem de acord asupra mecanismului care a funcţionat şase ani de zile, toate probleme de mai departe se uşurează. Vorbim în continuare despre un Guvern de coaliţie. Am reiterat poziţia şi viziunea noastră. Pe final de şedinţă, toţi au hotărât să mai continuăm timp de două zile căutarea unei soluţii. Acest timp reprezintă ultima tentativă de a atinge un consens", a declarat preşedintele PDM, Marian Lupu.

Preşedintele liberalilor, Mihai Ghimpu, este sigur că toate probleme vor fi rezolvate în acest an.

"Anul acesta vom încheia toate problemele pe care le avem şi vom păşi sănătos în anul viitor. Nu este hotărâtă încă formula. Noi, liberalii vrem Guvern şi Crăciun fericit pentru oameni. Nu am discutat despre candidaturi concrete. Trebuie să fim deştepţi ca să trecem peste toate", a precizat Mihai Ghimpu.

Totodată, şi liderul PPEM speră că va fi găsit un consens printr-o formulă magică.

"Situaţia de impas nu a fost depăşită nici astăzi. Preşedintele ne-a dat timp să găsim o formulă magică. Pe fundalul acestei crize interne, nici astăzi nu am putut face niciun pas concret. Am un sentiment de profundă decepţie. Interesul naţional prevalează în aceste discuţii, iar noi dorim să constituim această majoritate pe baza relaţiilor noastre externe", a conchis Iurie Leancă. 

PUBLIKA.MD aminteşte că preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a anunţat că la rugămintea fracţiunilor decizia de desemnare a candidatului pentru funcţia de premier a fost anulată pentru luni, 21 decembrie.

Preşedintele Nicolae Timofti a anunţat când va fi desemnat candidatul pentru funcţia de premier

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu