Marian Lupu despre răzbunarea lui Voronin, dubiile faţă de Dodon şi "pata neagră" Mişin

Preşedintele PD, Marian Lupu, admite că în cazul unor alegeri anticipate şi a revenirii PCRM la putere, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, ar fi tentat să se răzbune pe liderii fostei Alianţe de guvernare. Subiectul a fost discutat la emisiunea"Puterea a patra" de la N4.

Marian Lupu a recunoscut că îi vine greu să presupună ce va prevala la Vladimir Voronin în cazul în care PCRM va câştiga viitorul scrutin electoral: "Vladimir Voronin are şi puncte forte şi aspecte negative. Dacă e răzbunător sau nu... noi toţi suntem într-o măsură mai mare sau mai mică. Greu de spus ce va prevala, răzbunarea sau înţelepciunea".

Şeful democraţilor a precizat, însă, că rolul liderului PCRM în cadrul formaţiunii pe care o conduce nu trebuie absolutizat. "Trebuie să privim echipa, nu e un singur om, chiar şi în cazul PCRM, unde rolul lui Voronin e determinant în menţinerea unui rating, a disciplinei, dar este un fenomen complex. Să nu uităm că în sânul PCRM nu vom găsi o masă omogenă, se întrezăresc diferite grupuri, cu diferite viziuni, se vede chiar în şedinţele Parlamentului, ies la microfon persoane diferite, care promovează o retorică diferită", a punctat acesta.

Marian Lupu a vorbit şi despre doi dintre foştii săi colegi, de pe vremea când făcea parte din echipa PCRM. Întrebat dacă s-ar putea regăsi împreună cu Vadim Mişin şi Igor Dodon în cadrul unei eventuale majorităţi parlamentare, democratul a răspuns că are mari dubii în acest sens. "Dacă vorbim despre Igor Dodon, îi cunosc abilităţile profesionale, dar când îi aud declaraţile care sunt net diferite în ceea ce ţine de politica externă, am mari dubii. Cu Mişin în general îmi este greu să spun. Din moment ce a părăsit PCRM, mai înţelegeţi ce promovează acest grup? Nu se manifestă prin nimic. Doar în eventualitatea unui număr de trei voturi nu văd sensul. Dar ce vor face mai departe? Pentru mine e o pată neagră şi sunt foarte prudent", a explicat acesta.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu