Marian Lupu, despre discuţiile pentru formarea Guvernului: Mingea se află pe terenul PLDM

Embed:

Liderul PDM Marian Lupu a declarat că "mingea se află pe terenul colegilor de la PLDM", în contextul primului dialog avut astăzi între partidele pro-europene care se pregătesc să formeze Guvernul.  

Marian Lupu a spus că deputaţii din PLDM vor avea până la sfârşitul săptămânii o decizie a organului de conducere al partidului privind desemnarea unui premier. Şeful democraţilor a mai spus că s-a creat un blocaj deoarece parlamentarii PLDM insistă să le revină dreptul a propune candidatura prim-ministrului. 

"Sunt mandatat azi să reprezint şi să vorbesc din partea a 35 de deputaţi. În aceste condiţii suntem absolut siguri, din punct de vedere al logicii simple, că PDM trebuie să preia această funcţie", a spus Marian Lupu, referindu-se la aşa-numita platformă social-democrată din parlament.

Preşedintele PDM a spus că negocierile între partide trebuie să dureze maximum până la 12 ianuarie, astfel încât preşedintele ţării să reuşească să desemneze un candidat la funcţia de premier până la 14 ianuarie.     

În context, Marian Lupu a reamintit că PLDM a beneficiat timp de şase ani de dreptul de a alege primul, deoarece a avut mai multe mandate printre partidele pro-eruopene din Parlament.   

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu