Marian Lupu deschide parantezele. AFLĂ DE CE liderul PDM a cedat funcția de președinte al Parlamentului lui Igor Corman

Embed:

Propunerea lui Igor Corman, astăzi, drept candidat din partea majorității parlamentare la funcția de președinte al Parlamentului a trezit nelămuriri și a stârnit întrebări. Asta în condițiile în care se aștepta revenirea liderului PDM, Marian Lupu, în fotoliul de speaker. 

Marian Lupu a deschis parantezele și a explicat cum s-a ajuns la această situație. În cadrul unei emisiuni la ProTV, Lupu a recunoscut că a fost o condiție a PLDM. Cu toate acestea, Lupu se arată încrezător că, dacă insista, acesta ar fi ocupat în continuare fotoliul de Președinte al Parlamentului. ”Dacă eu insistam să mergem până la capăt, eu urmam să fiu ales. Dar, fiind readus în funcția de speaker, era să fie un moment de nervozitate și iritare. Scopul meu însă este altul, în pofida ambițiilor personale, am pus pe cântar viitorul țării și stabilitatea pentru următorii doi ani”, a argumentat Marian Lupu.

Întrebat dacă a cedat ușor această funcție, Lupu a menționat că chiar el a fost cel care a propus candidatura lui Corman.”Desigur că era și partea emoțională și nu a fost ușor, dar e importantă partea ratională. Mai greu a fost pentru colegi să accepte aceasta propunerea mea. Majoritatea nici nu vroiau să audă”, a mai subliniat liderul PDM.

Amintim că Igor Corman a fost ales astăzi în funcţia de președinte al Parlamentului, cu votul a 58 de deputați.

Marian Lupu a fost demis din fruntea Legislativului la 25 aprilie, cu votul parlamentarilor liberal-democraţi și comunişti. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu