Marian Lupu: Deciziile Curţii Constituţionale nu trebuie comentate, ci executate

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, susţine că deciziile Curţii Constituţionale nu trebuie să fie comentate de politicieni, ci executate. Astfel, toţi ar trebui să se conformeze deciziilor instituţiei respective.

Declaraţia vine după ce Curtea Constituţională a hotărât că decretul prin care şeful statului, Nicolae Timofti, l-a desemnat pe Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier este neconstituţional.

"Deciziile Curţii nu trebuie comentate, ci executate, fie că ne plac sau nu. Sunt surprins de anumite momente, dar sunt concluziile mele personale. La nivel public si politic, ca preşedinte al Parlamentului, trebuie să respect o lege de aur: Deciziile Curţii Constituţionale nu se comentează, ci se execută", a declarat Marian Lupu.

După ce, pe 22 aprilie, Curtea Constituţională a hotărât, cu unanimitate de voturi, că premierul în exerciţiu, Vlad Filat, ocupă funcţia de premier ilegal, şeful statului s-a supus deciziei. Acesta l-a desemnat pe Iurie Leancă în funcţia de premier interimar.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu