Marian Lupu critică proiectul Legii antidiscriminare

Embed:

Autorii Legii antidiscriminare au comis o greşeală, însă aceasta nu se referă la conţinut, ci la forma în care proiectul de lege a fost lansat şi prezentat. De această părere este preşedintele Parlamentului, Marian Lupu. Totodată, democratul spune că autorii proiectului ar fi trebuit să se consulte cu societatea civilă.

"Cine şi ce face acasă este treaba lui. Pentru mine toţi oamenii au drepturi egale la muncă, la educaţie, la alegere. Unde am fost categoric împotrivă şi voi fi, sunt acele modificări nu doar de legislaţie, dar şi de norme de moralitate. Asememenea modificări s-au făcut doar în câteva ţări. În aceste ţări au fost eliminate noţiunile de tată, mamă, soţ, soţie. Iată această situaţie în Republica Moldova nu va fi, dar nici Uniunea Europeană nu socilită aceasta", a declarat preşedintele Legislativului.

De asemenea, Marian Lupu a menţionat că în momentul în care Legea antidiscriminare va fi înaintată spre prezentare în Parlament, el va convoca şedinţe şi mese rotunde cu reprezentanţii societăţii civile şi cu feţele bisericeşti pentru a nu admite speculaţii lipsite de moralitate.

Legea antidiscriminare a fost avizată de Guvern în februarie 2011 şi urma să fie examinată de Parlament. În urma mai multor proteste organizate de credincioşi, Executivul a retras proiectul legii pentru o nouă redactare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu