Marian Lupu, candidatul selectat pentru funcția de președinte al Curții de Conturi

Embed:

Marian Lupu este candidatul selectat pentru funcția de președinte al Curții de Conturi. Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a desfășurat interviul de concurs şi a evaluat performanţele sale profesionale. Propunerea urmează să fie votată în plenul legislativului.

Marian Lupu, singurul candidat care a depus dosarul la concurs, a declarat după interviu că noua funcţia îi va asigura independendenţă maximă.

"Curtea singură îşi decide programele de activitate, planurile de activitate. Este o zonă foarte importantă de viaţă publică şi profesională având în vedere că Curtea reprezintă a cincea forţă în stat. Va fi o perioadă fie o lună, fie două luni de zile de analiză, în mod evident în consultare cu alţi membri ai Curţii şi abia după asta vom ieşi toţi cu concluzii", a declarat Marian Lupu, candidat la funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi.

Marian Lupu este economisit de profesie. De-a lungul timpului a ocupat mai multe funcții în cadrul Ministerului Economiei, instituție pe care a ajuns să o conducă în 2003. Din 2009 este deputat PDM. Funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi a devenit vacantă, după ce fostul şef Veaceslav Untilă şi-a prezentat demisia, fiind desemnat candidat la funcția de Director al Consiliului de Administrație al ANRE.

Președintele Curții de Conturi este numit pentru un mandat de cinci ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu