Marian Lupu: Alegerea președintelui de către popor va permite evitarea crizei politice

Revenirea la alegerea de către popor a şefului statului va permite evitarea crizei politice. Iar în perioada preelectorală, sarcina principală a autorităţilor rămâne a fi stabilizarea economiei şi bunăstarea cetăţenilor. Declarația a fost făcută de preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, în cadrul emisiunii "Moldova 21" de la Publika TV. 

Priorităţile conducerii actuale sunt combaterea corupţiei, a fraudelor fiscale, a contrabandei, dar şi stabilizarea situaţiei economice, a declarat Marian Lupu.

"Economia are de suferit în toată regiunea, şi în Rusia situaţia este grea, şi în Occident este la fel de complicat. Moldova este la mijloc: între ciocan şi nicovală. În urma lichidării tuturor schemelor de contrabandă se vor majora veniturile la buget", a spus președintele PDM, Marian Lupu. 

În opinia analiştilor, parlamentul şi guvernul trebuie să ducă la bun sfârşit proiectele demarate.

" Puterea s-a întors cu faţa spre oameni. Aceste programe sociale, care au stagnat ani de zile, au fost acum reluate. Este un pas înainte. Trebuie să creăm noi oportunităţi pentru dezvoltarea ţării. Doar asta poate aduce ceva nou în Moldova şi să impulsioneze dezvoltarea de mai departe", a spus directorul Institutului de Politici Publice, Vitalii Andrievschi. 

Potrivit liderului PDM, rezultatul final al reformelor trebuie să fie creşterea nivelului de viaţă al oamenilor.

"Timpul declaraţiilor politice a trecut. Astăzi ne aflăm la etapa paşilor concreţi. Spre asta suntem orientaţi. Fapte concrete, rezultate pentru oameni, pentru bunăstarea lor", a spus Marian Lupu. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu