Marian Lupu - omul cu speranţa

Embed:

(UPDATE  13.10) Președintele interimar, Marian Lupu, încă mai speră că PCRM se va prezenta la negocierile inițiate de acesta. "Noi trebuie să muncim. Din acest motiv, eu împreună cu colegii mei voi merge la Președinție. Aici rămâne o persoană, care în caz că reprezentanții PCRM vin la dialog, într-un minut voi fi aici", a menționat Lupu.

Președintele interimar este dispus să aștepte opoziția până la ora 14.00. "Nu dispunem de mult timp. Nu putem sta într-o situație neclară luni și ani. Vom vedea ce-și dorește PCRM: anticipate sau negocieri", a punctat Marian Lupu.

Președintele interimar a mai spus că "ușa spre negocieri rămâne deschisă pentru PCRM".

(UPDATE 12.55) PLDM nu va participa la discuţiile de astăzi, iniţiate de preşedintele interimar, Marian Lupu. Valeriu Streleţ a declarat pentru Publika TV că negocierile trebuie să fie în format deplin. Vicepreşedintele PLDM a propus ca negocierile să aibă loc săptămâna viitoare, cu participarea PCRM.

(ORA 12:50) După ce comuniștii nu au venit ieri la masa rotundă convocată de președintele interimar și au anunțat că nu vor participa la un asemenea eveniment nici astăzi, Lupu ramâne cu speranța ca aceștia totuși vor veni la dialog. Liderii urmează să găsească un compromis în privința alegerii șefului statului.

Urmăriți evenimentul live pe Publika TV, dar și pe publika.md/live, începând cu ora 13:00.

Amintim că pe 28 septembrie, Marian Lupu a invitat partidele parlamentare la dialog. Lupu a declarat că, pentru depăşirea crizei politice este gata să renunţe la calitatea sa de candidat al AIE la funcţia de şef de stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu