Maria Ciobanu atacă repetat Publika TV: deputatul din Comisia cultură foloseşte un limbaj DE MAHALA

Embed:

Deputatul Maria Ciobanu atacă repetat Publika TV. Şi cum vocabularul fostei profesoare de română, originară din Găureni, e doldora de vulgarități şi obscenităţi, parlamentarul a decis să ne mai dedice pe Facebook o postare deocheată. De data aceasta, Ciobanu ne-a etichetat drept "zoiniţe" doar pentru faptul că am scris din nou ceva ce nu îi place.

"Prieteni, nu mă mai întrebați dacă am văzut nu știu ce la Publika TV, întrucât de ani de zile nu mă uit la această zoiniță", a menţionat ea în postare. Şi, ca să ne demonstreze că a citit cărți la viaţa ei, elevata doamnă ne-a dedicat nişte versuri din Eminescu. "Dacă port cu uşurinţă şi cu zâmbet a lor ură, Laudele lor desigur m-ar mâhni peste măsură.", a adăugat Ciobanu. Totuşi, Eminescu a iubit politicienii, de aceea le-a dedicat multe versuri. Iar rândurile de mai jos se potrivesc mănușă:

"Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă,
Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?"

Cum atacurile Mariei Ciobanu la adresa Publika TV nu contenesc, am solicitat reacţia mai multor ONG-uri media, care au inclusiv rolul de a apăra drepturile jurnaliştilor şi libertatea de exprimare. Președintele Centrului de Investigații Jurnalistice, Cornelia Cozonac, este de părere că un politician trebuie să fie responsabil de reacțiile și declarațiile pe care le face pe rețelele de socializare.

”Criticile neadecvate sau cuvintele cu care este numită o media sau alta nu fac față unui politician, chiar de talia doamnei Ciobanu. Cred că și media ar trebui să fie responsabilă. Sigur că politicienii trebuie să fie responsabili pentru declarațiile lor.”, a spus CORNELIA COZONAC, președintele Centrului de Investigații Jurnalistice.

Contactat telefonic, directorul executiv al Asociației Presei Independente ne-a spus că nu are timp să ofere o reacţie. La scurt timp însă, Petru Macovei a postat un mesaj pe facebook, în care a scris că este inadmisibil ca un politician să eticheteze instituțiile de presă și le-a recomandat oamenilor politici să se adreseze Consiliului de Presă, dacă se simt lezați. Petru Macovei nu a ezitat să comenteze şi activitatea postului nostru de televiziune şi ne-a acuzat că hărțuim persoanele incomode.

Jurnalistul Publika TV, Vitalie Dogaru, sunat ieri de Maria Ciobanu, care i-a adresat expresii jignitoare, spune că o asemenea atitudine este inadmisibilă.

”Este descalificant pentru un politician când se adresează așa presei, cu atât mai mult că distinsa doamnă evită orice relație cu noi. Am sunat-o de mai multe ori, ea chiar se laudă că nu ne răspunde la telefon.”, a spus  VITALIE DOGARU, jurnalist Publika TV . 

Maria Ciobanu a fost inclusă anterior de ONG-urile de media în lista inamicilor presei.

loading...

Lasă un comentariu