Maria Ciobanu, inamicul presei. A ATACAT Publika TV şi l-a ameninţat pe un jurnalist că-l dă în judecată

Embed:

Deputatul PPDA Maria Ciobanu vrea să închidă gura jurnaliştilor de la Publika TV. Ciobanu, vestită pentru comportamentul ei agresiv şi limbajul de mahala, s-a arătat deranjată de faptul că "am îndrăznit" să relatăm despre postarea ei de pe Facebook în care îl face "legumă" pe omul de cultură Gheorghe Urschi.

Mesajul Mariei Ciobanu a fost scris la o zi după ce maestrul şi-a sărbătorit alături de familie şi prieteni ziua de naştere într-un local din Capitală. Mai mult, deputatul partidului condus de Andrei Năstase l-a sunat pe jurnalistul Vitalie Dogaru şi l-a ameninţat că-l dă în judecată pentru faptul că a abordat acest subiect în una dintre ediţiile emisiunii Publika Report.

Ciobanu nu s-a limitat doar la ameninţări telefonice. Parlamentarul a decis să atace Publika şi pe Facebook.

Am sunat-o insistent pe Maria Ciobanu pentru a-i oferi dreptul la replică, însă ea nu a binevoit să ne răspundă. Iar pentru că ştim că ne urmăreşte cu atenţie, îi solicităm respectuos deputatului să înceteze atacurile asupra Publika TV şi să ne lase pe noi să decidem despre ce să scriem, pentru că, suntem convinşi, Maria Ciobanu a auzit de Constituţie şi Legea Presei.

Una peste alta, fosta profesoară de română are o relaţie veche şi foarte strânsă cu aroganţa şi limbajul agresiv. "Ticălos", "hoţ", "mizerie a societăţii", "măscărici", "jigodie" - sunt doar câteva dintre calificativele care au ieşit din gura acestei distinse doamne la adresa jurnaliştilor care nu au scris ce voia.

În decembrie 2018, în timpul campaniei electorale pentru parlamentare, Maria Ciobanu şi-a permis să-l atace, pe Facebook, pe editorialistul Victor Nichituş, numai pentru faptul că nu-i sunt pe plac materialele jurnalistice ale acestuia.  Deputatul a scris că "l-ar trăsni în moalele capului" pentru ceea ce face, l-a numit ticălos, hoţ şi mizerie a societăţii. 

La rândul său, Victor Nichituş i-a dat o replică Mariei Ciobanu printr-un editorial în care a scris că aceasta instigă la omor prin declaraţiile sale.

Atunci, mai multe organizații neguvernamentale din domeniul mass-media au condamnat comportamentul inadecvat manifestat de deputatul  Maria Ciobanu faţă de jurnalistul Victor Nichituş. ONG-urile au îndemnat-o să se poarte decent și corect în relațiile cu presa. După acest moment, Maria Ciobanu a continuat să încurajeze agresiunea fizică. 

Atunci când deputatul democrat Sergiu Sîrbu fost atact de către unul dintre fruntașii organizaţiei extremiste "Antifa", Pavel Grigorciuc, ea a scris pe Facebook că Sîrbu o căuta demult cu lumânarea. Mai mult, Ciobanu i-a cerut democratului să retragă plângerea de la poliţie.

Maria Ciobanu şi-a continuat obiceiul de a eticheta oamenii.  În aprilie, ea l-a numit "măscărici şi bădăran" pe scriitorul şi jurnalistul Nicolae Roibu. "A căzut în cap din covată la naştere", a mai adăugat deputata în postarea sa de pe Facebook.

De cealaltă parte, Roibu spunea că atitudinea deputatului Ciobanu nu e nici pe departe una de ales al poporului.

Pentru acestă atitudine, anul trecut, Maria Ciobanu a fost inclusă pe tradiționalul panou "Inamicii Presei", care a fost expus în fața Parlamentului de Ziua Libertății Presei.

În 2018, Maria Ciobanu, originară din Găureni, raionul Nisporeni, a fost acuzată de manipulare de către un fermier din sat. Agricultorul a spus atunci că alesul poporului, care îi mai este şi rudă, i-a fotografiat merele şi le-a plasat pe o reţea de socializare cu menţiunea că ţăranii lasă fructele pe dealuri, întrucât nu au cui să le vândă.

Pomicultorul a declarat atunci că Maria Ciobanu a indus în eroare opinia publică şi că maşinile, care urmau să încarce, de fapt, marfa s-au lăsat așteptate, motiv, pentru care agricultorul s-a văzut nevoit să stea cu merele culese în preajma livezii.

loading...

Lasă un comentariu