Maria Cărăuş şi doi oameni de afaceri, reţinuţi vineri pentru mită, vor sta câte 30 de zile în arest

Embed:
Viceministrul Finanţelor Maria Cărăuş şi doi oameni de afaceri, reţinuţi vineri pentru mită, vor sta câte 30 de zile în izolator. Decizia a fost luată de judecători, la solicitarea procurorilor anticorupţie. Cel de-al patrulea învinuit în acest dosar a fost eliberat, pentru că a decis să colaboreze cu ancheta.

Înainte de pronunţarea judecătorilor, Maria Cărăuş a declarat că învinuirile care i se aduc sunt neîntemeiate.

"Nu sunt de acord cu învinuirea şi pledez nevinovată, atât ce pot să vă spun".

Avocatul celorlalţi doi învinuiţi a declarat că va contesta decizia magistraţilor.

Procurorii anticorupţie spun că au solicitat arestul acuzaţilor, pentru că există risc de prejudiciere a anchetei.

"Există riscul că învinuiţii ar putea influenţa persoanele care urmează a fi audiate în continuare în cadrul urmăririi penale şi ar putea distruge, or eventual ar putea crea probe de dezvinovăţire", a spus procurorul Nadeja Busuioc.

Viceministrul Finanţelor şi trei oameni de afaceri au fost reţinuţi vineri. În luna iulie, Guvernul a alocat 15 milioane de lei din fondul de rezervă, pentru reparaţia unui bloc al Spitalului Clinic Republican. Potrivit CNA, Maria Cărăuş le-ar fi spus şefilor acestei instituţii că transferarea banilor depinde exclusiv de decizia ei, aşa că a cerut o recompensă. De asemenea, ea ar mai fi promis că poate asigura alocarea suplimentară a unei sume similare aceluiaşi spital. Mai mult, Maria Cărăuş i-ar fi cerut reprezentantului instituţiei medicale să favorizeze anumiţi agenţi economici la licitaţia planificată pentru data de 11 octombrie. În schimb, i-ar fi promis o recompensă de cinci la sută din suma alocată, iar alte cinci urmau să-i revină ei. Centrul Naţional Anticorupţie a fost sesizat de angajatul spitalului. Cei patru suspecţi riscă o amendă de aproape jumătate de milion de lei şi să fie privaţi de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de până la 15 ani.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu