Maria Butina, arestată în Statele Unite pentru spionaj în favoarea Rusiei, a fost eliberată din închisoare

Embed:

Rusoiaca Maria Butina, arestată în Statele Unite pentru spionaj în favoarea Rusiei, a fost eliberată din închisoare, iar în cursul acestei zile urmează să fie deportată la Moscova. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a salutat decizia autorităţilor americane de a o elibera pe Butina după lungi insistenţe.     

Maria Butina a fost arestată în Statele Unite în iulie 2018. Potrivit Departamentului american al Justiţiei, ea a stabilit legături cu cetăţeni ai SUA şi s-a infiltrat în grupurile politice pentru a aduna informaţii privind modul de funcţionare a sistemului pentru ca ulterior să le comunice Kremlinului.

Femeia lucra sub îndrumarea unui oficial de rang înalt de la Moscova, care este pe lista de sancţiuni a Trezoreriei SUA. Rusoaica şi-a recunoscut vina în faţa instanţei de judecată.

Presa de peste Ocean a scris că în trecut, Butina a lucrat pentru Aleksandr Torșin, fost senator rus din partidul lui Vladimir Putin și adjunct al guvernatorului Băncii Centrale a Rusiei, care ar fi avut legături şi cu mafia rusă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu