Maria Bieşu în amintirea colegilor de scenă

Embed:

Un talent ce nu poate fi descris în cuvinte, un om care a încântat marii artişti de operă ai vremii şi a fascinat publicul. Astfel şi-o amintesc pe Maria Bieşu colegii de scenă.

"I-a dat Dumnezeu atâta dăruire, o voce catifelată, care nu trebuia de şlefuit, dată de la Dumnezeu. Asta a fost o enigmă, pentru că ea când a fost al Scala, la stagiune, povestea că era foarte tristă, că nu se ocupau şi atunci marele Bara şi Maestrul la Scala, i-au spus, că, eu nu trebuie să-ţi dau nimic, tu ai totul, ţie ţi s-a dat totul de la Dumnezeu şi părinţii, totul ai în voce", a precizat Mihai Muntean, artist al poporului.

"Dar la Moscova, am mai povestit acest caz, în sala cu coloane, ea nu cunoştea că va cânta în concert, venea din Japonia şi când a venit în scenă nu ştia ce se întâmplă, adica a venit, dar după această călătorie lungă cu avionul... sala a aplaudat-o 15 minute în picioare şi-mi spuneau: "Să vină doar!, nu-i neaparat să cânte, doar să o vedem să o admirăm". Maria a cochetat cu ei foarte frumos, a mai spus un banc foarte simpatic, adica o glumă aşa chiar din scenă şi a început să cânte ca un Dumnezeu , ca o Zeiţă",  a menţionat directorul Filarmonicii Naţionale, Svetlana Bivol.

"Tânjea după o familie, foarte mult, mai ales că nu avea copii. Visa la o familie, iar acest fapt era tot mai evident odată cu trecerea anilor. Chiar dacă iera cunoscută în toată lumea, purta în suflet această tristeţe, aşa îmi spunea. Ea nu regreta nimic, îmi spunea că asta îi este soarta. S-a jertfit pentru artă, practic nu stătea acasă, doar îşi lua altă ţinută, se odihnea puţin şi din nou teatru, turnee, concerte, public, căruia i se dăruia cu cea mai mare dragoste", a declarat cântăreţul de operă, artist al poporului, Boris Materinco.

"Dumnezeu ne-a dat nouă cântecul pentru alinare. Ea a venit de acolo ca să ne înveţe să iubim şi noi încercăm să facem asta şi îţi promitem că toţi ne vom învăţa a iubi. Deoarece dragostea este cel mai frumos sentiment care există pe lume şi tu ne-ai învăţat prin cântecul tău să facem asta. Să-ţi fie ţărâna uşoară", a adăugat compozitorul Constantun Rusnac.

"Maria, poţi privi înapoi cu bucurie, ţi-ai îndeplinit cu prisosinţă viaţa pe pământ. La un ultimul spectacol, aplauze eterne", a spus solista operei din România Felicia Filip.

"Maria, vei rămâne vie în amintirea tuturor, aşa va fi mereu. În inima mea, vei rămâne pentru totdeauna. Adio", a şia luat rămas preşedintele Uniunii Mondiale a Muzicienilor Vladislav Piavco.

Moldova este astăzi în doliu, când îşi ia rămas bun de la Maria Bieşu, vocea de aur a Operei Naţionale şi Internaţionale. „Cea mai bună Cio-Cio-san” va evolua deja pe o altă scenă.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu