Mărfuri nedeclarate, de peste 70.000 de lei, depistate în colete transportate din Marea Britanie

Au încercat să introducă ilegal în țară mai multe loturi de mărfuri de larg consum, estimate la peste 70.000 de lei. Este vorba despre doi moldoveni care lucrează ca șoferi ai microbuzului de pe ruta Chişinău-Marea Britanie.

Potrivit vameşilor de la Sculeni, bunurile erau disimulate în trei dintre coletele transportate din Marea Britanie. În urma verificărilor, inspectorii vamali au depistat tehnică audio, telefoane mobile, ceasuri de mână și cartușe pentru imprimante, dar şi articole vestimentare și lenjerie de corp.

Pentru toate aceste bunuri, contravenienții nu au putut prezenta acte de proveniență și posesie. Bărbaţilor li s-au întocmit procese-verbale pentru contravenția comisă.

Cu mărfuri nedeclarate a încercat să intre în țară și un locuitor al orașului Soroca. În mașina acestuia, vameșii de la Otaci au depistat 164 de articole vestimentare pentru copii, care erau tăinuite de la controlul vamal. Bărbatul venea din Federația Rusă.

În ambele cazuri, loturile au fost reținute pentru continuarea cercetărilor, iar contravenienții riscă amenzi de până la 4.500 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu