Mărfuri de larg consum, fără acte de proveniență, ridicate de către Echipele mobile ale Serviciului Vamal (FOTO)

Angajații Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal au prevenit o tentativă de plasare pe piață a mai multor loturi de mărfuri de larg consum, fără acte de proveniență.

Potrivit informațiilor deținute de către serviciile specializate ale Vămii, acestea erau procurate de la piața KM 7 din Odessa, Ucraina și indroduse în țară prin eludarea controlului vamal.

Reținerea a avut loc în apropierea or. Vulcănești, după ce inspectorii Echipelor Mobile au stopat pentru verificări un autocamion, care, conform actelor de însoțire, transporta negru de fum (carbon negru) din Federația Rusă în România.

În cadrul verificărilor efectuate, angajații vamali au observat semne vizibile de deteriorare a spațiului destinat aplicării sigiliului, motiv pentru care aceștia au dispus escortarea unității de transport la postul vamal "Giurgiulești".

Urmare a controlului fizic efectuat asupra compartimentului marfar, inspectorii Echipelor Mobile au depistat mai multe loturi de mărfuri de larg consum în asortiment (articole vestimentare, de încălțăminte și de marochinărie, produse cosmetice, produse alimentare etc.).

Pe acest caz este documentat conducătorul unității de transport, un cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 45 de ani, domiciliat în or. Vulcănești.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu