Marfă de larg consum și armă albă, REŢINUTE la frontieră (FOTO)

Polițiade Frontieră a depistat două tentative de transportare a bunurilor fără acte de proveniență și a unei arme albe.

În prima reținere, pentru valorificarea unei informații operative,oamenii legii au inițiat un șir de măsuri de control în proximitatea punctului de trecere Briceni-Rosoșeni.

Urmare, polițiștii de frontieră au oprit în trafic un mijloc de transport de model Audi, cu numere de înmatriculare de Florești.

La volanul vehiculului se afla un cetățean moldovean, în vârstă de 47 de ani.

În cadrul verificării mașinii, s-a depistat marfă de larg consum, în cantități comerciale, pentru care șoferul nu a putut prezenta actele de proveniență, dar și declarația vamală.

Bunurile, ce ating o valoare de circa 50 mii de lei, au fost ridicate și depozitate la Sectorul Poliției de Frontieră Briceni, până la elucidarea circumstanțelor faptei ilegale.

Un cuțit cu husă, obiect interzis pentru traversarea frontierei, a fost depistat de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați.

La intrarea în țară s-a prezentat un cetățean român, la volanul unui Mercedes, înmatriculat în România.

În timpul procedurii de control și identificare a persoanei participante la traficul transfrontalier, inspectorii de frontieră au observat în portiera mașinii un cuțit, pe care bărbatul nu l-a declarat.

În rezultatul cercetărilor amănunțite s-a stabilit că obiectul este interzis pentru trecerea frontierei de stat, fiind calificat ca armă albă.

Materialul acumulat pe cazul dat și obiectul interzis au fost transmise, conform competențelor, Inspectoratului de Poliție Cahul, în vederea continuării cercetărilor și atragerii la răspundere.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu