Marele filosof Kant, DEFĂIMAT în Rusia. A fost numit trădător al patriei

Embed:

Imaginea marelui filosof german Immanuel Kant a fost defăimată în Rusia după ce s-a propus ca aeroportul din Kaliningrad să fie redenumit în numele său. Șeful Statului Major al Flotei Baltice ruse, viceamiralul Igor Muhametșin, l-a numit pe Kant trădător al patriei şi a catalogat cărţile sale drept neînţelese şi pe care niciun marinar nu le-a citit şi nici nu le va citi vreodată.

Mai mult, Muhametșin a cerut militarilor şi cetăţenilor să respingă propunerea ca aeroportul "Hrabrovo" să primească numele filosofului. Isteria din societate împotriva lui Kant a afectat si mormântul lui de la Catedrala din Kaliningrad, care a fost vandalizat. Numele pe care îl va primi aeroportul a fost selectat online de către cetăţeni.

Iniţial, cele mai multe voturi le obţinuse Kant, însă după campania denigratoare la adresa lui, pe primul loc a ieşit împărăteasa Rusiei Elizaveta Petrovna. Immanuel Kant este fondatorul filosofiei clasice germane. El s-a născut şi a murit în Konigsberg, regiune care a fost redenumită Kaliningrad după ce a fost ocupată de URSS.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu