Marele câştigător al premiilor BAFTA a fost lungmetrajul "The King's Speech"

Embed:

Marele câştigător al premiilor BAFTA, decernate în Marea Britanie, a fost lungmetrajul "The King's Speech", care a obţinut 7 premii, inclusiv pentru "cel mai bun film".

Filmul "The King's Speech", în regia lui Tom Hooper, s-a bucurat de un succes deosebit la gala Academiei de Film şi Televiziune Britanice. Producţia a luat cel mai important premiu, fiind numit cel mai bun film al anului. De asemenea, Colin Firth, care interpretează rolul principal, a fost desemnat cel mai bun actor. "The King's Speech" a obţinut, printre altele, trofee BAFTA pentru cel mai bun scenariu original, cei mai buni actori în rol secundar, dar şi pentru cea mai bună coloană sonoră. Filmul fusese nominalizat la 14 categorii.

Cea mai bună actriţă într-un rol principal a fost desemnată Natalie Portman, pentru performanţa din "Black Swan". Producţia "Inception", cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, a obţinut doar trei premii, la categorii tehnice. Filmul "The Social Network" - în care David Fincher prezintă etapele creării celei mai importante platforme de socializare Faceboook, a primit trei trofee BAFTA, printre care cel pentru cel mai bun regizor.

Premiile BAFTA se acordă anual şi sunt cele mai prestigioase din cinematografia britanică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu