Marea Britanie va plăti încă 44 milioane de lire sterline Franței pentru a se proteja de refugiați

Marea Britanie va plăti încă 44 milioane de lire sterline Franței pentru a se proteja de migranți care ar putea trece Canalul Mânecii prin portul de la Calais. În acest sens, Theresa May este pregătită să investească în consolidarea controalelor de frontieră ale Franței, scrie Metro, scrie realitatea.net

Oficialii de la Downing Street 10 spun că banii vor fi folosiți pentru construirea de garduri, tehnică de supraveghere video și detectare în Calais și alte porturi de-a lungul Canalului Mânecii.

Această sumă va fi plătită după ce președintele Emmanuel Macron a făcut presiuni pentru ca Marea Britanie să își sporească contribuția financiară, precum și angajamentul de a lua mai mulți refugiați.

O purtătoare de cuvânt a guvernului britanic a declarat: „Este vorba despre investirea și consolidarea securității frontierei britanice. Așa cum investim în granițele noastre în restul Regatului Unit, este corect să monitorizăm controalele la frontiera cu Regatul Unit din Franța și Belgia pentru a ne asigura că acestea sunt cât mai sigure”.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu