Marea Britanie va impune TAXE MARI pentru mașinile diesel până în 2020. Când le va interzice complet

Marea Britanie va impune taxe mari pentru mașinile diesel până în 2020 și intenționează să interzică complet vânzarea de vehicule diesel și pe benzină în 2040.

Franța a anunțat cu numai două săptămâni în urmă că își propune să interzică complet vânzarea de mașini cu motoare diesel sau pe benzină până în 2040. Oficialii autorităților nu au detaliat în niciun fel acest plan, însă acum apar informații că ideea va prinde contur la nivelul mai multor țări europene, scrie automarket.ro.

Marea Britanie este pe punctul de a adopta o politică similară pentru a reduce poluarea aerului, ca urmare a cerințelor Uniunii Europene, în ciuda faptului că statul ar urma să părăsească blocul comunitar în 2019.

Spre deosebire de Franța, planul britanic este ușor mai detaliat. Astfel, una dintre primele măsuri va fi ca autoritățile locale din marile orașe să impună taxe mari proprietarilor de mașini diesel cel târziu în 2020.

Ulterior, până în 2040, vânzarea de mașini cu motoare diesel sau pe benzină ar urma să fie interzisă complet.

Un alt stat care își propune ceva asemănător este Norvegia, cu diferența că statul nordic vrea să implementeze o astfel de măsură mult mai devreme, în 2025.

Între timp, constructorii auto investesc sume semnificative în dezvoltarea unor mașini electrice ca urmare a normelor de poluare din ce în ce mai dure.

De altfel, Volvo a anunțat că, începând din 2019, toate modelele sale vor fi micro-hibrizi, hibrizi plug-in și electrice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu