Marea Britanie va avea propriul port spaţial. Unde va fi construit

Agenţia spaţială a Marii Britanii a anunţat că va avea propriul centru de lansare a sateliţilor în spaţiu, care urmează să fie construit în Scoţia.

"Scoţia este cel mai bun loc din Regatul Unit pentru atingerea orbitelor cu ajutorul sateliţi“, se arată într-un comunicat al agenţiei spaţiale britanice.

Potrivit şefului agenţiei, Graham Turnock, portul spaţial va impulsiona o nou eră pasionantă pentru industria spaţială britanică.

The Guardian dezvăluie că centrul va fi construit în Peninsula A'Mhoine, undeva între Tongue şi Durness. Alegerea acestui loc confirmă totodată ambiţiile Scoţiei în domeniul spaţial, notează AFP, citează adevarul.ro.

Potrivit unor experţi în industria spaţială, Glasgow este oraşul din afara Statelor Unite care produce cei mai mulţi sateliţi, specializându-se în dispozitive ce pot fi folosite pentru previziuni meteorologice.

Regatul Unit este interesat atât de dezvoltarea industriei sale spaţiale, cât şi de rolul său în proiectele spaţiale europene, pus în discuţie acum de Brexit. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu