Marea Britanie și UE nu au ajuns la un numitor comun privind protejarea drepturilor cetățenilor expatriați

Embed:

Marea Britanie și Uniunea Europeană nu au reușit să ajungă la un numitor comun în tratativele referitoare la protejarea drepturilor cetățenilor expatriați. Anunțul a fost făcut de către negociatorul șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, în cadrul unei conferință de presă comună cu ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, la finalul celei de-a doua rundă de negocieri.

"Rămâne o divergență fundamentală în ceea ce privește garantarea drepturilor cetățenilor expatriați. Cetățenii trebuie să se regăsească în negocierile de ieșire și să găsească siguranța judiciară de care au nevoie în viața de zi cu zi", a afirmat negociatorul șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier.

Oficialul european a menționat că sunt necesare clarificări în ceea ce privește prețul Brexitului și reglementarea graniței pe care Marea Britanie o are cu Irlanda, care reprezintă singurul hotar cu UE. După rezolvarea celor trei probleme, blocul comunitar va fi pregătit să înceapă negocierile privind un viitor acord comercial. De cealaltă parte, ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, s-a declarat mulțumit de această rundă de negocieri și a menționat că s-au făcut progrese substanțiale.

"Sunt mulțumit de progresele înregistrate. Am analizat detaliat propunerile noastre și am identificat multe domenii concrete unde am căzut de acord. Totodată, am găsit și domenii unde urmează să avem discuții ulterioare, care vor fi de prioritate pentru următoarea rundă de negocieri, după cum a spus domnul Barnier", a menționat ministrul pentru Brexit al Marii Britanii, David Davis. 

Bruxelles-ul vrea să încheie negocierile Brexitului până în toamna anului viitor, pentru ca ambele părți să ratifice acordul înainte de 29 martie 2019, ziua când Marea Britanie va ieși oficial din Uniunea Europeană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu