Marea Britanie se alătură SUA în misiunea internaţională din Golful Persic

Marea Britanie se va alătura Statelor Unite în misiunea internaţională pentru protejarea navelor comerciale în Golful Persic, în contextul tensiunilor cu Iranul, anunţă Guvernul de la Londra, informează Mediafax.

"Marea Britanie se alătură Statelor Unite într-o misiune internaţională pentru securitatea maritimă în Strâmtoarea Hormuz, situată la intrarea în Golful Persic. Misiunea va contribui la consolidarea securităţii şi va oferi garanţii industriei maritime", a declarat Dominic Raab, ministrul britanic de Externe, conform cotidianului Times of Israel.

Guvernul Angela Merkel a respins solicitarea Administraţiei Donald Trump privind participarea Germaniei la misiunea navală din Golful Persic, care are rolul contracarării acţiunilor Iranului.

În urmă cu două săptămâni, Marea Britanie a anunţat trimiterea de nave militare în zona Golfului Persic, pentru escortarea tuturor vaselor sub pavilion britanic, în contextul tensiunilor cu Iranul, care a capturat un petrolier britanic ca reacţie la o măsură similară adoptată de Londra. Marea Britanie a anunţat că va încerca să creeze o misiune europeană de protecţie maritimă pentru a asigura tranzitul navelor prin Golful Persic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu