Marea Britanie: O grădină zoologică unde au murit circa 500 de animale își pierde autorizația de funcționare

Grădina zoologică din Marea Britanie unde nenumăratele greșeli și neglijențe au condus la moartea a 486 de animale și a unui angajat în patru ani și-a pierdut luni autorizația de funcționare, relatează AFP, citat de Agerpres.

Situată în Dalton-in-Furness (nord-vestul Angliei), South Lakes Safari Zoo a pierdut între ianuarie 2013 și septembrie 2016 un număr de 486 animale, potrivit unui raport realizat de către anchetatori mandatați de către guvernul britanic și dat publicității miercurea trecută.

Ancheta a evidențiat, de asemenea, neglijențele de care a dat dovadă proprietarul cu privire la personal, în condițiile în care un angajat a fost ucis în 2013 de către un tigru de Sumatra. În acest caz, grădina zoologică a fost condamnată în 2016 la plata unei amenzi de 255.000 de lire (299.500 euro).

Luni, comitetul local care reglementează licențele a votat "în unanimitate" împotriva reînnoirii autorizației de funcționare a grădinii zoologice.

Anchetatorii au considerat că responsabilitatea în cazul acestor decese îi revine în principal proprietarului grădinii zoologice, David Gill, și au recomandat ca acesta să fie urmărit în justiție.

Proprietarul dispune în prezent de 28 de zile pentru a face apel la refuzul de reînnoire a licenței, în lipsa căreia grădina zoologică — care număra 1.600 de animale în 2016 — se va închide.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu