Marea Britanie este o nouă țară din Uniunea Europeană care a legalizat consumul de canabis

Marea Britanie este o nouă țară din Uniunea Europeană care a legalizat consumul de canabis în scopuri medicinale. Ministrul de interne Sajid Javid, care a făcut anunţul cu câteva luni în urmă, a precizat că măsura nu va deschide calea spre legalizarea canabisului în scop recreativ.

"Intenţia mea a fost întotdeauna să asigur accesul pacienţilor la tratamentul medical cel mai potrivit. Am indicat însă clar întotdeauna că nu am nicio intenţie să legalizez utilizarea recreativă a canabisului", a declarat Ministrul de interne.

Plantă este utilizată în scopuri medicinale pentru diferite tipuri de cancer, HIV/SIDA şi unele probleme neurologice este legalizat în Austria, Cehia, Danemarca, Croaţia sau Italia, în timp ce în Spania, Olanda şi în unele state americane este legală chiar folosirea în scopuri recreative a acestui drog uşor. Grecia s-a alăturat lor în luna martie a acestui an și permite producerea de marijuana în scopuri medicinale.

Canada este țara care anul acesta a legaliazt consumul general de canabis. La doar două zile de la anunț stocurile au fost epuizate.

În Marea Britanie au fost mediatizate cazurile unor bolnavi care îşi administrau ilegal produse derivate din canabis, inclusiv doi copii diagnosticaţi cu epilepsie, care foloseau ulei de canabis. Dezbaterea privind beneficiul terapeutic a fost urmată de studii efectuate la cererea lui Javid de două grupuri independente de experţi, scrie a1.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu