Marea Britanie avertizează asupra antivirușilor Kaspersky

Marea Britanie avertizează asupra antivirușilor Kaspersky, după ce în urmă cu câteva luni SUA a ordonat dezinstalarea acestora de pe toate calculatoarele instituțiilor și agențiilor de stat.

Hackerii ruși au folosit antivirușii Kaspersky pentru a sparge serverele NSA, agenția națională de securitate a SUA, de unde au furat ”armele cibernetice” ale acesteia.

Descoperirea a fost făcută de către serviciile secrete israeliene.

Acum, Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC) a lansat un ghid în care avertizează diversele ministere din Marea Britanie să își managerieze atent antivirușii Kaspersky.

Ciaran Martin, directorul NCSC, scrie într-o scrisoare că Rusia este un actor foarte capabil în domeniul amenințărilor cibernetice care folosește domeniul cibernetic ca o unealtă a statului.

Acesta mai scrie că nu ar trebui folosiți antivirușii Kaspersky în acele agenții unde s-ar putea ca informațiile care pun în pericol securitatea națională să ajungă în mâinile agenților ruși.

Ciaran Martin a mai spus că lucrează împreună cu Kaspersky pentru a dezvolta verificări independente și a se asigura că datele din Marea Britanie nu ajung la guvernul rus.

Presa a scris de curând că hackerii ruși sparg inclusiv telefoanele mobile ale soldaților NATO aflați în Polonia și țările baltice.

Scandalul cu Rusia vine în contextul amestecului acesteia în alegerile din SUA de anul trecut și a investigațiilor referitoare la acest fapt.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu