Marea Britanie a emis mandat de arest pentru ruşii implicaţi în tentativa de otrăvire a lui Skripal

Procurorii britanici au spus miercuri că au dovezi suficiente pentru a inculpa doi ruși de conspirație la uciderea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Iulia, în Anglia, în luna martie, relatează Reuters, potrivit hotnews.ro.

Un mandat european de arestare a fost eliberat pentru rușii Alexander Petrov și Ruslan Boshirov, au spus procurorii.

"Nu vom cere Rusiei extrădarea acestor bărbați, deoarece Constituția rusă nu permite extrădarea propriilor cetățeni", a declarat Sue Hemming, directorul Serviciului Juridic al Procuraturii Coroanei din Marea Britanie.

Asta, după ce cotidianul The Guardian a scris pe 6 august că Marea Britanie dorește să solicite Rusiei extrădarea a doi bărbați suspectați de atacul cu agentul neurotoxic Noviciok asupra fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei lui în orașul britanic Salisbury.

Serghei Skripal, un fost colonel al serviciilor de securitate rusești care a trădat zeci de agenți ruși pentru serviciul de spionaj britanic M16, și fiica acestuia, Iulia, au fost găsiți inconștienți pe o bancă în orașul britanic Salisbury, în luna martie.

Marea Britanie a acuzat Rusia de otrăvirea celor doi și a identificat substanța ca fiind un agent neurotoxic folosit de armata sovietică între anii 1970 și 1980, care se numește Noviciok

. Rusia a negat în repetate rânduri orice fel de implicare în acest caz.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu