MARE GRIJĂ! Fructele şi legumele comercializate la margine de stradă pot fi periculoase

Embed:

Fructele şi legumele comercializate pe marginea drumului pot fi periculoase pentru sănătate. Avertizarea vine din partea medicilor, care spun că, din cauza gazelor de eşapament emanate de maşini, acestea conţin substanţe nocive.

Comercianţii cred însă că produsele lor sunt inofensive şi spun că nu duc lipsă de cumpărători.

Pe timp de vară, de-a lungul şoselelor apar o mulţime de tarabe improvizate unde se vând fructe şi legume. Comercianţii dau asigurări că produsele sunt crescute chiar pe câmpurile din preajmă.

"Harbujii şi păpuşoii şi zămoşii sunt de pe dealul acesta. Sunt fără nitraţi, nu sunt injectaţi, adică toţi cumpără pentru grădiniţă. Se opresc, mai mut sâmbăta şi duminica, în timpul săptămânii mai rar"

Nu toate produsele sunt însă autohtone, Unii comercianţi aleg să vândă pe marginea drumului şi marfă de import.

"Sunt calitativi, sunt gustoşi. Nu s-a plâns nimeni. Vin şi mai cumpără".

Totuşi, bărbatul nu a putut prezenta acte care să confirme calitatea produselor.

" - Aveţi acte? Sunteţi sigur că sunt bune?

- Avem.

- Dar puteţi să ne arătaţi?

- Trebuie să sun ca să le aducă"

Cumpărătorii spun că nu au dubii în ceea ce priveşte calitatea produselor.

"Eu cred că părinţii noştri au mâncat toată viaţa şi de pe deal şi nu a fost nimic straşnic.De mulţi ani îi vedem că vând şi nu sunt probleme, totul este bine".

"Procurăm de fiecare dată, anume de aici, de la persoana dată. Mereu sunt delicioşi, dulci, cum vedeţi şi copii mănâncă, nu am avut probleme niciodată".

Medicii sunt însă mai sceptici şi îndeamnă oamenii să procure fructe şi legume doar din locuri autorizate.

"Este destul de periculos, dacă ne referim la acele produse care se vând pe marginea străzii acolo unde circulă foarte mult transport şi avem foarte multe gaze toxice, avem plumb, care sunt periculoase pentru sănătate", a afirmat medicul, Luminiţa Suveică.

Specialiştii le mai recomandă oamenilor să ceară, de fiecare dată, actele de provenienţă a mărfii şi certificatele de calitate, pentru a fi siguri că produsele au fost verificate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu