Mare ATENŢIE la ce vă aduce Iepurașul! Pericolele de pe masa de Paşti

Mare atenţie la ce vă aduce Iepurașul. Înafară de ouă de ciocolată, s-ar putea să vină şi cu produse care afectează sănătatea.

Aproape 100 de substanţe chimice au fost găsite de specialiştii de la Asociaţia Pro Consumatori numai în vopseaua de ouă, scrie realitatea.net.

Coloranţii folosiţi pătrund cu uşurinţă în albuş şi astfel, odată cu oul, consumăm şi colorantul. Nici cozonacul sau drobul din comerţ n-au scăpat de pe lista cu aditivi alimentari periculoşi pentru organism.  

Specialiştii de la Asociaţia Pro Consumatori avertizează românii să fie atenţi la ce pun pe masa de Paşte. 

De exemplu, cozonacul din comerț este foarte departe de reţeta tradiţională. Conţine spărtură de soia, făină de soia, oţet de vin, fibre de cartofi, făină de porumb, la care se adaugă coloranţi, conservanţi şi îndulcitori artificiali, avertizează asociația Pro Consumatori.

Totuși, Protecția Consumatorilor spune că aditivii alimentari care se găsesc în cozonaci nu sunt periculoşi pentru sănătate. Însă, la copii pot genera hiperactivitate.

Specialiştii de la Asociaţia Pro Consumatori au analizat 31 de sortimente de cozonac, 9 de drob şi 17 sortimente de vopsea de ouă. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu