Mare atenţie la acest simbol! SEMNIFICAŢIA MALEFICĂ a semnului OK

În limbajul nonverbal, semnul făcut prin unirea vârfului policarului cu cel al degetului arătător în forma literei O este un simbol al cuvântului american OK, care semnifică, în general, aprobare, acord, sau faptul că totul este bine, scrie diane.ro.

Acest gest al mâinii poartă totuşi semnificaţii diferite, chiar negative, ofensatoare în unele culturi ale lumii şi, mai mult decât atât, este asociat de unii cu masoneria, satanismul şi illuminaţi.

Acest simbol a apărut în timpuri străvechi, cu alte conotaţii decât cele pe care le cunoaştem în prezent. El a fost identificat în picturi romane ca un însemn al fertilităţii dar, probabil, şi ca unul obscen. De altfel, arheologii l-au descoperit şi în străvechi amulete şi talismane sumeriene şi persane, alături de reprezentări ale unor coarne, care semnifică tot fertilitatea.

În Japonia, simbolul OK făcut palma în sus poate semnifica bani, monezi sau restul de la bani. Tocmai de aceea, trebuie să fie întrebuinţat cu mare grijă.

Acelaşi gest semnifică, în lumea arabă, ochiul rău, şi este folosit câteodată pentru a arunca un blestem asupra cuiva.

În satanism, se pretinde cele trei degete care nu sunt utilizate pentru simbolul OK semnifică treimea nesacră, adică zeul încornorat, zeiţa încornorată şi odrasla lor (antihristul). În opinia unora, aceste trei degete îndoite au forma a trei cifre 6, reprezentând astfel 666, numărul fiarei, antihristului, zeităţii soarelui (Lucifer).

Conform unor ocultişti, semnul OK are o semnificaţie la fel de întunecată în masonerie. Cercul poate duce cu gândul la divinitatea soarelui şi căutarea nesfârşită a masonilor către mai multă lumină (ce-i rău in asta?). Se crede că, în masonerie, cercul simbolizează, totodată, yoni sau organele genitale feminine.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu