Mărci poştale noi de Ziua Independenţei, cu Ştefan cel Mare şi Declaraţia de Independenţă

Embed:

De Ziua Naţională, Poşta Moldovei a pus în circulaţie o nouă serie de mărci poştale. Acestea sunt dedicate aniversării a 20 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldovei.

Poşta Moldovei a editat 50 de mii de mărci, pe care este imprimat chipul domnitorului Ştefan cel Mare, pe fundalul tricolorului. Pe vinieta care însoţeşte timbrul este tipărit textul integral al Declaraţiei de Independenţă.

"Aceasta este deja o tradiţie. Prima marcă, care a adus omagiile suveranităţii noastre, a fost emisă chiar la un an de la proclamarea suveranităţii Republicii Moldova în 1991, apoi au urmat mărcile simbolizând 10 ani, 15 ani de la declararea Independenţei", a declarat Ludmila Buzu, director general adjunct Poşta Moldova.

Filateliştii spun că mărcile moldoveneşti sunt apreciate la expoziţiile internaţionale.

"Marca poştală este foarte bună, frumoasă şi a fost apreciată. Exponatele prezentate pe bază de piese moldoveneşti au cules la expoziţii internaţionale medalii de argint, argint mare", a menţionat Gheorghe Ciobanu, preşedintele Asociaţiei Filateliştilor.

Costul unei mărci poştale este de 4 lei şi 20 de bani. Autorul timbrului este pictorul Vitalie Roşca. De asemenea, Poşta Moldovei a emis şi plicuri noi, care sunt ilustrate cu imagini de la Marea Adunare Naţională din 1991.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu