Marcello Lippi va renunţa la postul de selecţioner al Chinei în luna ianuarie

Reputatul antrenor italian Marcello Lippi, actualul selecţioner al Chinei, nu îşi va reînnoi contractul cu Federaţia de fotbal de la Beijing, care expiră în luna ianuarie, scrie agerpres.ro.

Într-un interviu acordat marţi unui post de televiziune chinez, Lippi a declarat că doreşte să se întoarcă acasă, pentru a fi alături de familia sa, după ce a lucrat peste hotare în ultimii şase ani.

Sub conducerea tehnicianului italian, naţionala Chinei nu a reuşit să se califice la Cupa Mondială 2018 din Rusia, însă Lippi consideră că jocul echipei s-a îmbunătăţit într-o oarecare măsură de la sosirea sa.

"Cred că am lucrat bine, iar jocul nostru a crescut, chiar dacă marja de progres nu a fost atât de mare, pentru că era destul de scăzută când am început", a recunoscut el.

Salariul anual al lui Marcelo Lippi în China este estimat la 23 milioane euro, fiind considerat selecţionerul cel mai bine plătit din lume, precizează AFP.

Selecţionata Chinei urmează să participe la Cupa Asiei pe Naţiuni, care va avea loc în Emiratele Arabe Unite, în luna ianuarie, la finalul căreia expiră şi contractul antrenorului italian.

Federaţia chineză de fotbal nu a anunţat deocamdată dacă i-a găsit un înlocuitor lui Marcello Lippi, cel care a câştigat cinci titluri de campion al Italiei cu Juventus Torino, precum şi ultima Ligă a Campionilor din palmaresul grupării torineze, în 1996. De asemenea, Lippi a adus ultimul titlu de campioană mondial din istoria naţionalei Italiei, în 2006.

În urmă cu şase ani, italianul a preluat conducerea echipei Guangzhou Evergrande, cu care a cucerit trei titluri consecutive de campion al Chinei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu