Marcel Răducan şi Vasile Botnari, la Fabrika. Ce au promis cei doi miniştri

Embed:

Mai multe primării din ţară vor primi, în următorii ani, bani din Fondul Rutier pentru reparaţia drumurilor locale. Promisiunea vine din partea ministrului Transporturilor, Vasile Botnari, şi a fost făcută la Fabrika. Iar ministrul Dezvoltării Regionale, Marcel Răducan, a anunţat că, în viitorul apropiat, tot mai multe sate vor fi conectate la reţeaua de apeduct. 

"Este un lanţ de sate care vor fi aprovizionate cu apă potabilă din râul Prut. Nu a fost nevoie de furarea sondelor ci, folosim aceste râuri în Moldova. Noi nu doar dezvoltăm aceste proiecte şi aprovizionăm cu apă, dar mai obligăm ca să se creeze asociaţii care pe parcurs să le transmitem aceste reţele, să le întreţină, dar şi să plătească acele cheltuieli care apar", a spus Răducan.

Marcel Răducan a mai declarat că ministerul îşi propune să construiască locuinţe sociale în raioane, case destinate tinerilor specialişti. Totodată, ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, a menţionat că până în anul 2020 vor fi reabilitaţi 2000 de kilometri de drumuri naţionale. În prezent, o prioritate sunt căile de acces locale.

"Este primul an când din Fondul Rutier au fost alocaţi mai mult de 400 de milioane pentru localităţile din ţară. În primul rând ca să fie reparate drumurile cu menire socială: drumurle care merg spre grădiniţe, şcoli, centre medicale ca să poată să beneficieze copii noştri, oamenii în etate si toti restul", a explicat Botnari.

Şeful de la Transporturi s-a referit şi la ieftinirea biletelor de călătorie cu avionul, servicii prestate în special de companiile low-cost. Realizările şi planurile de viitor ale celor doi miniştri sunt incluse şi în raportul de activitate pe care l-au susţinut săptămâna aceasta, alături de alţi miniştri democraţi. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în ţară, la fel ca alegerile primare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu