Marcel Răducan: Proiectele pentru dezvoltare regională au nevoie de o finanțare de două miliarde de lei

Embed:

Fondul Național de Dezvoltare Regională dispune de 187 de milioane de lei, însă, proiectele investiţionale din acest domeniu au nevoie de o finanțare de două miliarde de lei. Constatarea îi aparține ministrului Dezvoltării Regionale, Marcel Răducan, care le-a cerut partenerilor externi să contribuie la suplinirea acestui deficit.  

În cadrul unei întrevederi informale cu partenerii externi de dezvoltare regională, ministrul Marcel Răducan a spus că bugetul auster nu le permite autorităților să investească în infrastructura fiecărei localități din țara noastră. 

"Dacă fondul de Dezvoltare Regională este de 170 - 150 de milioane de lei, portofoliul proiectelor de investiții care-l dețin agențiile de dezvoltare regională din cadrul MDR sunt în jur de două miliarde de lei. Dar lipsa acestor fonduri nu ne permite ca să ajungem în fiecare sat, să ajungem la fiecare proiect cu impact regional", a declarat Marcel Răducan.

Partenerii externi de dezvoltare regională au promis să acorde în continuare sprijin țării noastre.

"Aici, în Moldova, noile instituții create în domeniul dezvoltării regionale sunt mult mai transparente și descentralizate în procesul de implementare a proiectelor. Puteți conta, în continuare, pe sprijinul nostru", a declarat ambasadorul Germaniei în Moldova, Ulrike Maria Knotz.

Fondul național pentru dezvoltare regională se formează din alocațiile anuale de la bugetul de stat şi din finanțările partenerilor externi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu